Fırında Başamel Soslu Patates Tanımı İçin Gereçler

  • 3-4 orta uzunluk patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Beşamel sos;

  • Un
  • Margarin
  • Süt
  • Hafif sıvı yağ (margarin yanmasın diye)

Fırında Başamel Soslu Patates Tanımı Yapılışı

Merhaba hanımlar :) Başamel sos da neden ölçü kullanmadım zira siz istediğiniz ölçüde koyun diye düşündüm. Şimdi gelelim tarife birinci evvel başamel sosu yapalım.:) Margarini ve sıvı yağ eritin daha sonra unu ekleyin unda düzgünce harmanlandığında sütü ekleyin süratlice karıştırın ki topaklanmasın. Sosumuzda göz göz olduğunda alalım ocaktan. Artık patatesleri soyalım ister yuvarlak dilim ister küp küp size kalmış Benim fırınım pek yeterli olmadığı için patatesleri hafif yağda kızarttım. Patatesleri cam tepsimize dizelim üstüne istediğimiz ölçüde istediğimiz baharatları ekleyelim bir yemek kaşığı da sıvı yağ ve sosumuzu dökelim her tarafına 200 derece fırında pişirelim yarı pişerken üstüne rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyelim ve fırında üstü kızarana kadar pişirelim ve çıkarıp dilimleyin. Veeeeeeeeeee AFİYET OLSUN :)