Fırın Patates ( Et Yemeği Garnitürü) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 orta yemeklik patates
  • Tereyağı
  • Rende kaşar peyniri
  • 4 çorba kaşığı krema

Fırın Patates ( Et Yemeği Garnitürü) Tanımı Yapılışı

Patatesler yıkanıp kurulandıktan sonra, mikrodalga fırında en yüksek ayarda patates başına 8-10 dakika ( 2 patates için 16-20 dakika) pişirilir. Ortada mikrodalganın kapağını açıp zıt çevirip denetim edebilirsiniz. Yumuşamasından piştiğini anlıyorsunuz. Burada enteresan olan kaç patates pişirecekseniz süreyi o kadar kat arttıracaksınız.

Mikrodalgadan alınca patatesler yarılır. İçine küçük bir modül tereyağı, 2 şer kaşık krema, aldığı kadar kaşar rendeşi koyulup et köfte yahut balık yanında garnitür olarak servis edilir.