Film ya da Dizi İzlerken Yiyebileceğiniz 5 Pratik Atıştırmalık
Film ya da Dizi İzlerken Yiyebileceğiniz 5 Pratik Atıştırmalık

Sevdiğiniz bir filmi ya da diziyi izlerken atıştırmanın keyifli olduğunu düşünmeyeniniz yoktur. Bu esnada yediğiniz atıştırmalıkların hem lezzetli hem de pratik tarifler olması biliyoruz ki, önemli. İşte hem pratik hem de yaratıcı tarifler!

Kızarmış Kabak Dilimleri

  • 3 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı kase un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Yarım kase ekmek kırıntısı
  • 1/4 kase rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı karışık baharat (karabiber, pul biber, kimyon, kekik)
  • 1 adet yumurta

Kabakları serçe parmak kalınlığında uzun uzun kestikten sonra tuza ve una bulayarak bekletiniz. Kabakları önce yumurtaya, sonra parmesan peyniri, ekmek kırıntıları ve baharatın olduğu ayrı bir kapta karışıma buladıktan sonra kızartınız.

Kızarmış Kabak Dilimleri
Kızarmış Kabak Dilimleri

Mantarlı Tempura

  • Ayçiçeği yağı
  • 2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 şişe soda
  • 15 adet orta boy mantar

Buğday nişastası, un ve tuzu karıştırınız. Yumurtayı çırpıp malzemelere ekleyiniz. 2 şişe soğuk sodayı yavaş yavaş karışıma ekleyiniz. Akışkan haldeki karışıma kabuklarını soyup yıkadığınız mantarları bulayarak ayçiçeği yağında kızartınız.

Tatlımsı Bir Atıştırmalık: Muz Cipsi

  • 3 adet muz
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Muzları dilimledikten sonra esmer şekere bulayınız. Tepsiye yağlı kağıt koyunuz ve üzerine zeytinyağı sürünüz. Muzları dizdikten sonra tuz ve karabiber serpip 200 derecelik fırında 20 dakika kadar kızartınız.

Muz Cipsi
Muz Cipsi

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması

  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet patlıcan
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • Sıvı yağ

Patlıcanları tamamen soyduktan sonra her bir patlıcanı uzunlamasına 4 parça olacak şekilde kesiniz. Tuzlu suda derin bir tencerede 15 dakika kadar haşlayınız. Mısır ununa buladıktan sonra kızgın sıvı yağda kızartınız. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ekleyebilirsiniz.

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması
Mısır Unlu Patlıcan Kızartması

Hindi Füme Salamlı Ekmek Dilimleri

  • 15 dilim ekmek
  • 1 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 dilim hindi füme salam
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ekmek dilimlerini yağsız tavada tek taraf olacak şekilde çok hafif şekilde kızartınız/ısıtınız. Kızarmış kısımları yukarı gelecek şekilde yan tarafa ayırınız ve üzerine ortadan böldüğünüz büyükçe bir sarımsağı ve zeytinyağını sürünüz. Üzerine füme salamları yerleştiriniz. Rendelenmiş kaşar peynirini ve karabiberi ekleyip fırına veriniz. Fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişiriniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*