Evdeki Yaz Meyveleriyle Dondurma Yapımı
Evdeki Yaz Meyveleriyle Dondurma Yapımı

Yaz denilince akla meyveler ve buz gibi birbirinden lezzetli çeşitleriyle renk renk dondurmalar geliyor. Bir de bu iki lezzeti birbiriyle karıştırınca yazlar hiç bitmesin istiyor insan. Hazırlayacağınız dondurmaları rengarenk kaselerde ya da hazırlayacağınız sütlü tatlıların yanında misafirlerinize servis edebilirsiniz. Yazın vazgeçilmezi meyvelerle hazırlayacağınız birbirinden lezzetli dondurma tariflerini öğrenmeye hazır mısınız?

Karpuzlu Dondurma

Karpuz olmadan dondurma olmaz dedik ve sizler için bir tarif hazırladık.

Malzemeler

  • 5 dilim karpuz
  • 100 ml. sıvı krema
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
Karpuzlu Dondurma Tarifi
Karpuzlu Dondurma Tarifi

Hazırlanışı

Karpuz dilimlerinden çekirdekleri çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Sıvı kremayı katı bir kıvam alana kadar çırpın ve karpuz parçalarını kremanın içine katarak çırpmaya devam edin. Karışım homojen bir hal alınca üzerine süt ve toz şekeri ilave ederek, şeker eriyene kadar karıştırın. Karışım istenilen kıvama geldikten sonra, saklama kabının içine dökün ve hava kabarcığı kalmadığından emin olun. Hazırladığınız dondurma karışımının en az 3 saat dondurucuda bekletin.

Çilekli Dondurma

Çilekleri yıkadıktan sonra suyunun iyice süzülmesi için bir süre süzgeç içinde bekletmeniz, hazırladığınız dondurmada buzlanma olmamasını sağlayacaktır.

Malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
Çilekli Dondurma Tarifi
Çilekli Dondurma Tarifi

Hazırlanışı

Çileklerin saplarını ayıklanarak iyice yıkamalısınız. Suyunun süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin ve toz şeker ve çilekleri blender yardımıyla püre haline getirin. Farklı bir kasede süt ve krem şantiyi karıştırıp çırptıktan sonra elde ettiğiniz çilek püresini ilave ederek güzelce karıştırın. Elde edilen dondurma karışımını dondurma kaplarına doldurun ve en az 1 saat dondurucuda bekletin ki, servise hazır hale gelsin.

Şeftalili ve Muzlu Dondurma

Malzemeler

  • 3 adet olgun şeftali
  • 2 orta boy muz
  • 1 yemek kaşığı badem sütü
Şeftalili ve Muzlu Dondurma Tarifi
Şeftalili ve Muzlu Dondurma Tari

Hazırlanışı

Şeftalileri püre haline getirin ve kaselerde taban olarak kullandıktan sonra güzelce yayın. Daha sonra muz ve badem sütünü karıştırıcı ile iyice çırpın ve kaselerdeki şeftalilerin üzerine eşit miktarda paylaştırın. En az 1 saat dondurucuda bekleterek afiyetle yiyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*