Evde Sushi Nasıl Yapılır?
Evde Sushi Nasıl Yapılır?

Sushi Türk damak zevkine uzak gibi görünse de, aslında birçok insan tarafından benimsenmiş ve sevilen bir lezzet. Sushi için özel malzemeler özel tatlar katıyor, bu yüzden evde yapılamaz diye düşünmüş olabilirsiniz. Üstelik düşündüğünüzden de kolay!

Muhtemelen aklınıza ilk gelen şey sushiye özel olan yosun ve sushi pirinci gibi malzemelerin nereden temin edilebileceğidir. Büyük marketler ve online satış sitelerinden bulabilirsiniz. Eğer sushi yemeyi seviyorsanız, evde dilediğiniz malzemelerle dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte sizin için derlediğimiz ev yapımı sushi tarifi!

Sushi Tarifi
Sushi Tarifi

Malzemeler

  • 1+1/3 su bardağı sushi pirinci
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 adet sushi yosunu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet salatalık ve havuç
  • 50 gram somon füme
  • 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi

Sushi Pirincinin Hazırlanması

Sushi pirincini akan su altında nişastası gidene kadar yıkayın. Sonrasında tencereye aktararak suyunu ekleyin. Kaynayana kadar harlı ateşte pişirin. Bu sırada kapağını mutlaka kapatın. Kaynamaya başladığında suyunu çekene dek kısık ateşte pişirmeye devam edin. 15 dakika yeterli bir süre olacaktır. Daha sonra güzelce karıştırarak soğuması için başka bir kaba alın. Pirinç sirkesinin içine tuz ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı tamamen soğumuş olan pirinç içine ekleyerek harmanlayın.

Sushi Yapılışı
Sushi Yapılışı

Sushi Roll Hazırlama

Bir yosun yaprağını streç film üzerine serin ve hazırladığınız pirinci kenarlardan 2’şer santim boşluk kalacak şekilde ince bir tabaka halinde yayın. Bir kaşık yardımıyla pirinçlerin üzerine bastırarak sıkıştırın. Eğer kaşığın sırtını suya batırırsanız pirinçler yapışmayacaktır. Havuç, salatalık ve somonu şerit halinde keserek pirinç üzerine koyun. Şimdi sırada şekil vermek var!

Yosun yaprağını havuç, salatalık ve somon üzerinden toparlayarak rulo halinde sarmalısınız. Rulo yeterince sıkı olmalıdır.

Sushi
Sushi

Servise Hazırlama

Servis için, hazırladığınız sushi roll eşit parçalar halinde kesilmelidir. Ruloları kesme tahtası üzerinde 5’er santimlik aralıklarla kesebilirsiniz. Bunun için keskin bir bıçak şart!

Soya sosuna bandırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*