Ev yapımı mayonez
Ev yapımı mayonez

Mayonez herkesin bildiği üzere dışarıdan hazır alınan bir üründür. Fakat evde de mayonez yapmak mümkün. Hamburgerlerin, patateslerin, makarnaların ve bunlara benzer her çeşit aperatif ve yemeğin vazgeçilmezlerinden biri olan mayonez, günümüzde her evin mutfağında bulabileceğiniz bir ürün. Çocuklarınız ve kendi sağlığınız açısından evde mayonez yaparak, vücudunuza herhangi bir katkı maddesinin girmesini ve oluşabilecek sorunları önlemiş olursunuz. Çünkü evde yapılan mayonez, herhangi bir katkı maddesi içermeyeceği için tüm ev ahalisi için oldukça sağlıklı bir ürün ortaya çıkacaktır. Peki, evde mayonez yapımı nasıl olur? Evde mayonez yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Evde mayonez nasıl yapılır?
Evde mayonez nasıl yapılır?

Evde Mayonez Yapabilmek için Gereken Malzemelerin Listesi

  • 1 su bardağı ayçiçeği veya herhangi bir bitkisel yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 yemek kaşığı sirke

Ev Yapımı Mayonezin Hazırlanışı

Öncelikle hazırladığınız yumurtanın sarısını ayırarak bir cam kâseye dökünüz. Sonrasında cam kâse içine önceden hazırladığınız limon, sirke ve bitkisel yağı ekleyiniz. Ortaya çıkan bu karışımı mayonez kıvamına gelene dek mikserle çırpmaya başlayınız. Mayonez kıvamına geldiğini gördüğünüzde çırpma işlemini bırakıp, elde ettiğiniz mayonezi buzdolabına kaldırınız.

Evde mayonez yapımı
Evde mayonez yapımı

Ev Yapımı Mayonezin Kullanımda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Evde mayonez yapacaksanız eğer fazla miktarda yapmamaya özen göstermelisiniz. Zira ev yapımı mayonez katkı maddesi içermediği ve tamamen doğal olduğu için ömrü yalnızca 2 3 gündür. Mayonezi yatıktan 2 – 3 gün sonra kesinlikle tüketmemelisiniz.
  • Mayonez yapımında zeytinyağı kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Zira zeytinyağı kullanılması durumunda, mayonezin rengi koyu sarı, tadı ve kokusu ise fazla ağır olacaktır.
  • Ev yapımı mayonez çabuk bozulacağı için mayonezi dışarıda bekletmemeye özen göstermeli, mutlaka buzdolabında bekletmelisiniz.
  • İsteğe ve lezzete göre dilerseniz mayonez yapıldıktan sonra içerisine hardal ekleyebilirsiniz.
  • Mayonezin üzerine, servis esnasında sarımsak ve fesleğen, dereotu, kekik, biberiye gibi baharatları ince ince kıyılmış bir şekilde ilave edebilirsiniz.
  • EWs akrilik kırmızı kase
    EWs akrilik kırmızı kase

    Ev yapımı mayonez için eğer mutfağınızda yoksa en uygun mikserleri, cam kâseleri ve saklama kaplarını dilediğiniz her çeşitten ve her modelden kolaylıkla edinebilirsiniz. Kase modelleri için https://www.ews.com.tr/ews-akrilik-kirmizi-kase adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*