Meskende Lezzetli Cips Tanımı İçin Gereçler

  • İkisi orta 1 i küçük uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Konutta Lezzetli Cips Tanımı Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyalım. Sonra yıkayıp kağıt havlu yardımıyla kurutalım. Daha sonra zerzevat soyacağı yardımıyla patatesleri ince ince soyar üzere dilimleyelim ve bir kaseye alalım yağımızı, pul biberimizi, tuzumuzu ekleyelim. Ve harmanlayalım. Sonra tepsimize yağılı kağıt serip dilimlediğimiz ve akabinde harmanladığımız patateslerimizi tek tek dizelim ve 165 derecelik fırında pişirelim. Üzeri kızardıktan sonra cipsleri aksi çevirip tekrar pişirelim. Bu sırada pişenleri de alalım. Afiyet olsun.