Meskende Burrito Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet lavaş
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 10 adet zeytin
  • 2 kısım taze soğan
  • Tavuk baharatı
  • Kaşar peyniri
  • Zeytinyağı

Konutta Burrito Tanımı Yapılışı

Birçok kafede görürsünüz ve herkes hoş yapamaz. Burrito’nun vatanı Meksika’dır. İçinde fasulye ezmesi üzerine çeşitli baharatlar ile harmanlanmış et, tavuk ve peynir ile servis edilir: Dürüme misal fakat katlanmış tortilla ekmeği ile hazırlanır. Ben fasulyeyi sevmediğim için dışarda yemiyorum. Konutta kendim yapmayı denedim üstün oldu. İşte tanımı:

Tavuk göğüslerini küçük modüller halinde evvel soteleyin. Sotelenen tavuklara hazır satılan tavuk baharatlarından ekleyin Yahut sevdiğiniz baharatları ekleyin fark etmez. Kıymetli olan bol baharatlı olması. Acı seviyorsanız çokça acı ekleyin. Taze soğanı ve zeytinleri küçük modüllere ayırın. Ve soslanan tavuklara ekleyin. 3 dakika kadar karıştırıp altını kapatın.

Hazır satılan lavaşları ortadan ikiye kesin ve yarısına tavuk karışımından ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar koyup lavaşın başka yarısını üzerine kapatın. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yalnızca 5 dakika lavaşlar hafif kızarana ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Dikkat edin lavaşlar kuruyup kırılmasın. O vakit yerken katlamanız güç oluyor, dağılıyor. Afiyet olsun.