Daha çok köşe başında amcaları satarken görmeye aşina olduğumuz, lezzetini de bir o kadar beğendiğimiz bardakta mısırları evlerinizde kendinizde yapabilirsiniz. İstediğiniz kadar yapıp istediğiniz kadar yiyebileceğiniz bu tatlı aperatifleri yapmak çok kolay. Lezzetini çok fazla anlatmama gerek yok hayatınızda 1 kez de olsa kesinlikle yemişsinizdir.

Çocukların çok seveceği ve sevineceği bardakta süt mısır nasıl yapılır? merak edenler tanımıma bakabilir ve kolay bir formda meskenlerinde yapabilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Meskende Bardakta Mısır Tanımı İçin Gereçler

  • 1 konserve mısır yahut bütün mısır alıp taneleyebilirsiniz
  • Tereyağı
  • Su
  • Kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar)
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Tuz

Meskende Bardakta Mısır Tanımı Yapılışı

  1. Mısırları bir tencerenin içine döküyoruz ve üzerini kapatacak formda su ekleyip yarım saatte yakın kaynatıyoruz ki sert kalmasın.
  2. Kaynayan mısırları süzüp bir tabağın içine alıyoruz.
  3. Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz.
  4. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun…

Patlatmalık mısırdan bardakta mısır yapılır mı?

  • Bardakta mısır yapısı daha yumuşak olduğu için süt mısırdan yapılır. Ancak patlatmalık mısırdanda bardakta mısır yapılır mı diye sorarsanız mısıra daha farklı süreçler uygulayarak yapabilirsiniz. Bunun sebebi patlatmalık mısırın daha sert bir yapıya sahip olmasıdır. Sizlerinde meskenlerinde süt mısır olmazda patlatmalık mısır varsa ve canınız da bardakta mısır istemişse ümitsizliğe kapılmayın. :)

Bardakta mısır kalori

  • 1 tane bardakta mısır yaklaşık olarak 96 kaloriye denk gelmektedir.