Meskende Bardakta Mısır Üretimi Tanımı İçin Gereçler

  • Ben bu tanımda bahçe mısırı kullandım arkadaşlar lakin siz isterseniz konserve mısırda kullanabilirsiniz
  • 2 konserve mısır ya da 2 bahçe mısırı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ketçap
  • Mayonez

Meskende Bardakta Mısır Üretimi Tanımı Yapılışı

Mısırlar haşlandıktan sonra (kuru mısır olduğu için 1 saatte haşlandı) ne kadar istenirse tencereye boşaltılır. üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı tuz eklenir. Tereyağı eridikten sonra bardaklara konulur ve üzerine ketçap, mayonez ve istenilirse de nar ekşisi konulur. Afiyet olsun.