Meskende Bardakta Mısır Tanımı İçin Materyaller

  • 260 gram konserve mısır
  • 1. 5 – 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Ketçap – mayonez- pulbiber ve ne isterseniz
  • Tuz
  • Su

Meskende Bardakta Mısır Tanımı Yapılışı

Mısırları küçük tencere üzere bir şeye koyuyoruz ve üstünü kapatacak kadar su ekliyoruz. On – on beş dakika pişiriyoruz. Daha sonra suyunu süzüp tereyağ tuz ve istediğimiz baharatları koyuyoruz. Onu güzelce karıştırıyoruz ve tereyağını mısırın sıcağında eritiyoruz. Sonra bardaklara koyuyoruz ve üstüne ketçap mayonez sıkıyoruz. İki bardak çıkıyor ve hazırlarından da hoş oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet Olsun.