Mesken Üretimi Ocakta Gronala Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase kıyılmış ceviz, fındık, kaju, badem
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çorba kaşığı pekmez yahut bulabilirseniz akçaağaç şurubu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 avuç kuru yaban mersini
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Mesken Üretimi Ocakta Gronala Tanımı Yapılışı

Zeytinyağını tavaya alalım, üstüne yulaf ezmesini ve çerezleri ekleyip karıştıralım. İsterseniz çerezlere ek olarak ayçekirdeği içi vs ekleyebilirsiniz. Üstüne pekmez ve bal ekleyip tekrar karıştıralım. Karışım hafif kararıp kıtır kıtır bir kıvama geldikten sonra ocaktan alıp oda ısısında ılımaya bırakalım. Ilıyan karışıma yaban mersinlerini ve hindistan cevizini ek edelim. Bu kısımda meskende olan istediğiniz başka kuru meyveleri de ekleyebilirsiniz. Gronalamız hazırdır. Gronalayı yoğurt, süt, meyve, yulaf lapası üzere alternatiflerle tüketebilirsiniz. Ben bu tanımda vanilyalı dondurma ve muz ile yedim. Afiyet olsun:)