Mesken Üretimi Mis Kumpir Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet büyük kumpirlik patates
  • Kısır
  • Kıvırcık
  • Amerikan salatası
  • Sosis
  • Siyah zeytin
  • Salatalık turşusu
  • Acılı ezme
  • Ketçap mayonez
  • Kaşar
  • Mısır
  • Yoğurt sos
  • Salça
  • Baharat
  • Tereyağı

Mesken İmali Mis Kumpir Tanımı Yapılışı

Birinci olarak patatesleri fırına 200 C verelim sonra 1 su bardağı ince bulguru yıkayıp bir kaba alalım kaynattığımız suyu üstünü hafif geçip bulguru ıslatıp üstüne kapatıp demlenmeye bırakalım, sonra kısır için içine baharat atabilirsiniz ,kıvırcıkarı çok ince dilimleyip kısır yarım saat çektikten sonra içine salça koyup karıştıralım, içine kıvırcıklar da ekleyip hazır hale getirelim, sonra başka gereçleri hazırlayalım, kaşar rendelenecek, sosis küçük kesilecek, zeytinler kabukları çıkarılıp ikiye bölünecek ,turşular küçük küçük doğranacak, mısır dondurucu da ise hafif suyun içinde kaynatıp süzelim yumuşar, Amerikan salatası hazır isterseniz kendiniz yapabilirsiniz ,malzemeler hazır olunca patatesler pişince tabağa alalım, ortadan hafif açalım, içine tuz tereyağı kaşar koyup çatalla ezelim, sonra materyalleri teker teker koyup üstüne en son mısır’ı atıp üstüne acılı ezme, baharatlı, yoğurt, ketçap ve mayonez dökün. Not;dışarda kumpircilerde olan plastik tabaklar bulabilirseniz daha rahat yaparsınız.