Türk mutfağının eşsiz eserlerinden ve dünya çapında üne sahip olma yolunda ilerleyen lahmacunu milletimizde sevmeyen yoktur. Hemen her mevsim afiyetle tükettiğimiz lahmacunu ev yapımı nasıl yapabileceğinizi ele aldık. İlk olarak lahmacun yapmak için gereken malzemeleri belirtmek istiyoruz.

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Lahmacun Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 350 gram beyaz ekmek unu (İki su bardağından biraz daha fazla)
  • Bir çay kaşığı instant maya (ya da aktif kuru maya)
  • Bir buçuk çay kaşığı tuz
  • 200 ml. ılık su
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı

İç Malzemeler;

  • 350 gram yağlı kıyma
  • Bir adet büyük kuru soğan
  • Dört diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • İki adet domates
  • Bir adet dolmalık biber
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon

Lahmacun Tarifi Yapılışı

Unu bir kabın içine eleyin. Ardından maya ve tuzu ekleyerek harmanlayın. Ilık suyun içerisine zeytinyağını dökün. Unun ortasını havuz şeklinde açın ve içine dökün. Tezgah ile elinizi unlayın ve elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. (10-15 dk.)

Ev Yapımı Lahmacun
Ev Yapımı Lahmacun

Kabın için yağlayın, hamuru kaba aktarın, üstünü kapatın ve iki katı olana dek dinlendirin (30-45 dk.)

Hamuru unlanmış tezgaha koyun ve eşit parçalara bölün. Her parçayı merdane ile çok ince olacak şekilde açın. Açılan hamurun içerisine harcı eliniz ile eşit olacak şekilde bastırın. Fırının ızgara bölümünü maksimum sıcaklık derecesi olması suretiyle açın.

Teflon tavayı ısıtın. Lahmacunu tavanın içine koyun ve altı hafif kızarana kadar pişirin. Ardından fırınınızın ızgara bölümüne kapağı hafif açık kalacak şekilde yerleştirin. Kenarları hafif kızarınca çıkartın ve ikiye katlayarak üzerine havlu koyun.

 

Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı
Ev Yapımı Lahmacun Yapılışı

 

Bu tarifi doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde altı adet lahmacun servise hazır hale gelmiş durumda olacaktır. Bir adet lahmacunun kalori miktarı 327 kcal olarak ölçülmüştür. Ayrıca belirtmek istiyoruz; lahmacunları kızarırken sürekli kontrol edin ki, yanmasınlar, afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*