Limonata Nasıl Yapılır?
Limonata Nasıl Yapılır?

Taze limon ve portakalın tüm doğallığı ile birleşen bu harika içecek, herkesçe sevilen bir tat olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik istediğiniz kadar çoğaltıp bol bol içebileceğiniz bir tarife sahip olmasının yanı sıra kalabalık aileler için de bereketli bir içecek. Sizin için sıcak yaz günlerinde ister kahvaltıda ister gün içinde serinlemek adına tüketebileceğiniz harika bir limonata tarifi derledik. Az sayıda malzeme ve kısa sürede yapabileceğiniz bu leziz ev limonatasına bayılacaksınız. Hadi başlayalım.

Ev Yapımı Limonata
Ev Yapımı Limonata

Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 litre su

Servis Önerisi

Taze nane ve buz ile servis yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Limonata Tarifi
Ev Yapımı Limonata Tarifi

Hazırlanışı

Şaşırdınız değil mi? İhtiyacınız olan sadece 1 adet portakal ve limon. Bu harika iki meyvenin birleşimi sağlıklı ve bir o kadar da serinletici bir içeceğe dönüşecek. Öncelikle yapmanız gereken şey portakal ve limonu dilimleyerek 1 gün boyunca dondurucuda bekletmek. Böylece acılık katan kabuk kısımları etkisini yitirecek. Geriye tatlı ve hoş bir aroma kalacak.

Yapılışı

Limon ve portakal artık limonata olmak için hazır! Yaklaşık 10 dakika boyunca limon ve portakalı hafif çözünmesi için bekletin. Kendini salmadan robotun içerisine 1 bardak toz şeker ile birlikte koyun. Kabuklarıyla birlikte robottan geçmesi limonataya hoş bir doku kazandıracak, bu yüzden buna dikkat ederek kabuklarıyla birlikte dondurmayı unutmayın. Eğer robotunuz yoksa rendeleyip şeker ile ovalayabilirsiniz. Bu işlemi bitirdikten sonra ise 3 litre suya şekerli meyve karışımını ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra, 5-10 dakika bekleyerek limonatanın renginin gelmesini bekleyin. Sonrasında bir tülbent yardımıyla içeceği süzüp posayı sıkarak suyunu çıkartın. Böylece aroması ve dokusu yerinde harika bir limonata, servise hazır hale gelmiş oluyor.

Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Limonata Nasıl Yapılır?

Servise Hazırlama

Ev yapımı limonatanızı cam sürahiye alarak servise hazırlayın. İçerisine taze nane yaprakları, buz ve limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Buz dolabında cam sürahi ile beklemesi her daim soğuk ve taze kalmasını sağlayacaktır. Dilerseniz şeker ve su ilave ederek limonatanızı çoğaltabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*