Ev Yapımı Çıtır Cips
Ev Yapımı Çıtır Cips

Çıtır çıtır bir patates cipsini evde, güvendiğiniz koşullarda yapmak aslında oldukça kolay. Dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası ile siz de evinizde çok lezzetli patates cipsleri elde edebilirsiniz.  Hazırlaması 10 dakika, pişirmesi ise 5 dakika süren bu müthiş tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • Bol sıvı yağ
  • Tuz
  • Mısır Nişastası
  • Arzu edilirse baharat
Ev Yapımı Cips Tarifi
Ev Yapımı Cips Tarifi

Hazırlık Süreci

Patateslerimizi soymadan önce bol suyla yıkıyoruz, soymadan önce yıkamak üzerinde yer alan ilaç ve çamurun hazırlık sırasında tamamen gitmesi için önemli.  Daha sonra yıkadığımız patateslerin kabuklarını soyacak yardımıyla soyuyoruz. Ardından patateslerimizi yine soyacakla halka halka doğrayıp cips için uygun hale getiriyoruz. Sert bir zemine alarak üzerine tabakla bastırıp patateslerin suyunu salmasını sağlıyor ve kağıt havlu serilmiş başka bir tabağa alıyoruz. 1 Yemek kaşığı mısır nişastasını 1 yemek kaşığı tuz ve arzu edilen kadar baharatla karıştırarak patateslerimizin üzerine döküyoruz ve kızmış halde olan bol sıvıyağ ile kızartıyoruz. Sıvıyağ olarak ayçiçek yağı veya mısır yağı tercih edebilirsiniz. Patates cipsleriniz üzerlerinde kabarcıklar olan ve çıtır çıtır bir görünüme kavuştuğunda hazır olduğunu anlayabilirsiniz. Kızarttıktan sonra tekrar havlu kâğıdın üzerine alarak fazla yağın emilmesini sağlıyoruz. Artık çıtır çıtır ve çok lezzetli patates cipslerimizi keyifle yiyebiliriz.

Püf Noktası

Patateslerin fazla suyunun çıktığından emin olun, kızgın yağa kesinlikle sulu bir halde atılmamaları lazım o nedenle patateslerin kuruluğunu kızartmadan önce mutlaka kontrol edin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Patateslerin yanmaması için eğer bir kızartma tenceresi kullanıyorsanız sık sık kontrol etmeniz gerekmektedir. Kızartma süzgecini hafifçe sallayarak veya bir tahta kaşık yardımıyla patateslerinizin her yerinin eşit olarak kızardığından emin olun.

Kızartma Tenceresi
Kızartma Tenceresi

Servisi İçin

Çıtır patates ciplerinizi kolayca hazırlayabileceğiniz bir dip sosla servis edebilirsiniz. Süzme yoğurt ve labne peynirini nane ve kekik, tuz gibi baharatlarla karıştırarak elde edeceğiniz dip sos ile cipsleriniz uyum içinde olacaktır. İsterseniz dip sosunuza bir diş sarımsak ekleyip karıştırabilirsiniz. Dip sos eğer katı olduysa bir tatlı kaşığı sıvıyağ ile kıvamını açabileceğinizi unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*