Ev yapımı cheesecake tarifi malzemeleri neler?
Ev yapımı cheesecake tarifi malzemeleri neler?

İşte lezzetiyle hemen hemen her mekanda baş köşede olan ev yapımı Frambuazlı Cheesecake Tarifi:

Lezzetli sohbetlerinize eşlik edecek ev yapımı cheesecake tarifi
Lezzetli sohbetlerinize eşlik edecek ev yapımı cheesecake tarifi

Malzemeler

 Keki İçin

  • 1 Paket Krema
  • 1,5 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 500 gr labne peyniri

 Tabanı için

  • 2 paket pötibör veya türevi bisküvi
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım Çay Bardağı Süt
  • 1 buçuk su bardağı toz fındık

 Sosu İçin

  • 250 gram frambuaz
  • 5 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı su
  • Hazırlık Süreci

  • Öncelikle taban için toz haline getirilmiş fındığı ve bisküvileri eritilmiş tereyağı ve sütle yavaş yavaş ilave ederek hazırlıyoruz. Taban hamurunu dinlenmesi için kenara alıyoruz.
  • Sosu için, frambuaza şekeri ve suyu ekleyip bir saat kadar buz dolabında suyunu salmasını bekliyoruz. Sos suyunu salınca ocağa alıp bir çay bardağı soğuk suyla erittiğimiz mısır nişastasını da ekleyerek kaynatıyoruz. Kaynayınca 5 dakika kadar daha ocakta tutuyor ve vanilyasını ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  • Dinlenen taban hamurunu iyice yağladığımız kelepçeli kalıbın dibine eşit olarak yayıyoruz ve buz dolabına kaldırıyoruz.
  • Labne peynirini bir çırpıcı veya mikser yardımıyla 2 dakika kadar orta hızda çırpıyoruz. Kremamızı da hafif katılaşana kadar başka bir kapta 2-3 dakika kadar çırpıyoruz. Labne ve kremayı birleştirip yavaş yavaş şekeri ilave ederek düşük hızda çırpmaya devam ediyoruz. 4 Yumurtanın tamamını 5. Yumurtanın sadece sarısını da tek tek ilave ederek çırpma işlemini bitiriyoruz.
  • En son unu ve vanilyayı da karışıma yedirip etrafını pişirme kağıdı veya folyo ile çevirdiğimiz ve tabanını serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
  • İlk 10 dakikası 200 derecede sonra 10 dakika 160 derecede pişirdiğimiz cheesecakeimizi bir saat boyunca fırından çıkartmıyor ve çalışmayan fırında kendi sıcağıyla pişmesini sağlıyoruz. İyice soğuduktan sonra sosu üzerine ekleyip servis ediyoruz.
  • Ev yapımı cheesecake sunuma hazır
    Ev yapımı cheesecake sunuma hazır
  • Püf Noktası

Pişirirken mutlaka fırına ısıya dayanıklı cam kapta su koyun, fırına vermeden önce kek kalıbını hafifçe tezgâha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Pişirme işlemi bittikten sonra en az 1 saat fırın kapağını açmayın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*