Etsiz Patatesli Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet küçük kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı karışık salça (domates/biber)
  • 1 yemek kaşığı isot
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam maydanoz ve yeşil soğan
  • Limon
  • Biraz sıvı yağ
  • Biraz ceviz içi (isteğe bağlı)
  • Marul

Etsiz Patatesli Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak patatesleri haşlayıp ezin, bu ortada da bulgurun üzerine sıcak suyu koyup şişmesi için 15 dk bekletin.
  2. Akabinde tüm materyalleri derin bir kaseye koyup patateslerin rengi dönene dek yoğurun.
  3. Baharatları belirli bir ölçü vermedim. Dilek ettiğiniz formda ekleyebilirsiniz.
  4. Yoğurma süreci bitince elinizi sulandırıp (rahat hal vermek için) halini verip marulla servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.