Etsiz Çiğ Köftenin Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı esmer ince bulgur
  • 5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (varsa el yapımı)
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • İsot (biz acı sevdiğimiz için iki yemek kaşığı kullanıyorum)
  • Kimyon, karabiber, maydanoz, yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 fincan sıvı yağ

Etsiz Çiğ Köftenin Tanımı Yapılışı

  1. Ayıkladığımız bulgurun üzerine sarımsak ve soğanı rendeliyoruz.
  2. Bir kasede salçayı ve baharatları çok az bir suyla ıslatıp bulguru bu karışımla karıştırıyoruz.
  3. Beş dakika bekletiyoruz.
  4. Daha sonra domatesleri rendeliyoruz.
  5. Tıpkı hamur yoğurur üzere azar azar domates rendesinden ekliyoruz.
  6. Bulgur yumuşayıncaya kadar bu süreç devam edecek.
  7. Sonra nar ekşisi, yeşillik ve yağını ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
  8. Elimizi ıslatıp form veriyoruz. Afiyet olsun.