Elleme (Yöresel) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kuru soğan (orta boy)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 200 gram kuşbaşı kuzu eti

Elleme (Yöresel) Tanımı Yapılışı

Manisa Akhisar yöresine ilişkin bir tanımdır.

Birinci evvel soğanı güzelce rendeleyin. Sonra üstüne yumurta, un, tuz, nane ve son olarak eti koyun. Güzelce karıştırın şayet kıvamı çok koyu olursa yarım çay bardağı su ekleyin taa ki boza kıvamına gelene kadar.
Tavada sıvı yağı kızdırın. Bir yemek kaşığı hamuru kızgın yağa kaşık kaşık koyun. Her iki tarafı da kızarınca bir peçete ile üzerindeki yağı aldırıp sıcak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.