Ekmek Aşı Tanımı İçin Materyaller

  • 2-3 dilim bayat ekmek
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Pul biber
  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 Sarımsak
  • Tuz

Ekmek Aşı Tanımı Yapılışı

Bayat ekmekleri küçük küçük dilimliyoruz. Ekmek somun da olabilir pidede fark etmez. Tereyağın da ekmekleri kızartıyoruz. Ekmekleri tabağı alıp tavaya biraz daha tereyağı ve sıvı yağ döküyoruz eridikten sonra salçasını koyuyoruz. Biraz salçayla kavurup üzerine 1 çay bardağı ılık suyu yavaş yavaş döküyoruz. Pul biber döküp altını kapatıyoruz. Salçalı su biraz soğuduktan sonra ekmekleri salçalı suyla ıslatıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.