Dövmeç Tanımı İçin Gereçler

  • Domates biber ve patlıcanın sayısı isteğe nazaran değişebilir fazlalaştırıp azaltabilirsiniz kişi sayınıza nazaran
  • 8-9 tane domates
  • 8 tane biber
  • 8 tane patlıcan
  • 1 baş sarımsak
  • Yağ
  • Tuz
  • İsteğe nazaran kıyma da kullanılabilir

Dövmeç Tanımı Yapılışı

Öncelikle domates, biber ve patlıcanları közleyin. Közlendikten sonra hepsinin kabuklarını soyun. Kabukları soyduktan sonra düzgünce dövün domatesi biberi patlıcanı döveceğiniz yoksa soda şişesiyle de dövebilirsiniz. Büyükler diye zorlanırsanız dövecekle evvel bıçakla küçük küçük kesip sonrada dövebilirsiniz. Sarımsakları da soyup sarımsak sıkacağıyla sıkın. İçine ekleyin sarımsakları ve tuzu da ekleyip karıştırın. Yağı bir tavaya koyup 1 buçuk su bardağı kadar düzgünce ısıtın yağ ısındığında çabucak sıcak sıcak dövmeç in üstüne döküp karıştırın. Afiyet olsun şimdiden yapanlar :)

Ayrıyeten kıyma koymak isteyenler için kıymayı yeterlice tavaya koyup pişirin düzgünce kavrulsun üzerine ekleyip karıştırın başka bir lezzet veriyor