Domates ve Biberli Taze Fasulye Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 20 yahut 25 adet ayıklanıp yıkanmış taze fasulye
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • Tuz

Domates ve Biberli Taze Fasulye Kızartması Tanımı Yapılışı

Fasulyeleleri ayıklayıp ortadan bölüyoruz. Şayet fasulyeniz kalın ise uzunlamasına ikiye ayırıyoruz. İnce formda tavaya yağımızı koyup kapağı kapalı formda diriliği gidene kadar pişirip tuz atıyoruz ve kızarmasını bekliyoruz. Küçük bir tavada kırmızı biberi sapını kesmeden ortadan üçe bölüp yağlanmış tavada pişiriyoruz. Halka halka doğranmış domatesleri de yanına koyup altlı üstlü pişirip tabağa alıyoruz. Yanına da fasulyeleleri koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.