Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Bayat Ekmek Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • Yaklaşık 15 dilim bayat ekmek (Not: Ekmekler yumuşak olursa içine yağ çeker. )

Ekmekleri Batırmak İçin:

  • 2, 5 su bardağı su
  • 2, 5 su bardağına yakın un
  • Tuz
  • İsteğe nazaran 1 dolu yemek kaşığı yoğurt

Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Bayat Ekmek Kızartması Tanımı Yapılışı

Artık sizlere bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok lezzetli, çok kolay bir kızartma tanımı veriyorum :) Denemenizi tavsiye ederim :) Buyurun tanımıma :)

Öncelikle un, tuz, yoğurt ve suyu pütürlük kalmayana kadar çırpıyoruz. Sonra tavaya sıvı yağ koyuyoruz ve kızmaya bırakıyoruz. Akabinde ekmek dilimlerini tek tek sosa batırıp biraz süzdürüyoruz ve kızgın yağlı tavaya koyuyoruz. Ekmeklerimizi altı üstü güzelce kızarana kadar kızartıyoruz ve sıcak yahut ılık olarak servis yapıyoruz. İşte bu kadar :)

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :) Yorum ve fotolarınızı bekliyorum :) Sevgiler.