HAZIRLANIŞI;

Orta genişlikte bir kaba bir su bardağı yoğurdu, bir çay bardağı sıvıyağını ve bir adet yumurta akını iyice karıştırıyoruz. Ardından 150 gram beyaz peyniri ve iki çorba kaşığı tulum peynirini ilave ediyoruz. Dereotlarını ince ince kıyıyoruz ve karışımımızın içine koyarak karıştırıyoruz.

Hamurumuzu hazırlamak için geniş bir kap alıyoruz. Bütün söke ununu kaba boşaltıyoruz. 1 paket kabartma tozunu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çorba kaşığı toz şekerini ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıyoruz ve hamurumuzu hazırlamış oluyoruz. Hamurumuz ne sert ne de yumuşak olmalı.

Peynirli karışımı hamurumuzun üzerine alarak birlikte yoğuruyoruz. Peynirli karışımın hamurla homojen bir şekilde karışması gerektiğini bilmeliyiz. Hamurumuza istersek yuvarlak istersek de geniş şekiller verebiliriz. Fırın tepsimizin dibine tepsimizin boyutu kadar yağlı kâğıdı yerleştiriyoruz.

Evinizde yağlı kâğıdınız eğer yoksa tepsinizin dibini yağlamanız aynı sonucu verecektir. Hazırlamış olduğumuz poğaçaları tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerine çörek otu da serpebilirsiniz. Bu sizin tercihinize kalmış tabii. Fırınımızı önceden ılık olacak şekilde ısıtıyoruz ve 180 derece ayarlamış olduğumuz fırına poğaçalarımızı atıyoruz.

MALZEMELER;

  • 4 su bardağı söke un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yumurta
  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 çorba kaşığı tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker