Croque Madame (Çıtır Bayan) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet diktörtgen ekmek
  • 1 adet jambon
  • 2 dilim kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı uereyağı
  • 1/4 (çeyrek) muskat
  • Tuz

Croque Madame (Çıtır Bayan) Tanımı Yapılışı

Bu tanım bilhassa kahvaltı ve brunchlarda yenebilecek bir aperatiftir. Biraz zahmetli lakin lezzeti kusursuz.

1 dilim ekmeği tavada önlü artlı kızartın. üzerine 1 dilim kaşar peynirini onun üstüne de jambonu koyun.

Poşe Yumurta;
Bir tencerede bol su ısıtın kaynamaya başlayınca altını kısıp bir kaşık yardımıyla suyu çevirerek bir girdap oluşturun bu girdabın orta yerine yumurtayı kırın (yumurtanın parçalanmaması gerekiyor bunun için suyun kaynadığından emin olun) kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.

Bir süzgeç yardımıyla poşe yumurtayı alın ve havlu kağıtla suyunu çektirin. Kuruduktan sonra jambonun üstüne koyun

Beşamel Sos;
tereyağı ve unla roux (meyane) hazırlayın. Yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın ki topaklanma olmasın. İstediğiniz kıvamı aldığında içine 1 yumurta sarısı ve kaşar rendesi ekleyin, kasarlar eriyene kadar karıştırın. Son olarak muskat rendesi ve tuz ekleyin

hazırladığımız sostan 2 yemek kaşığı alıp poşe yumurtanın üstünü kaplayın. Varsa bir pürmüz yardımıyla sosun üstünü kızdırarak servis edin. Afiyet olsun.

NOT: croque madame’ı kestiğinizde yumurtanın sarısı ortadan akıyorsa tanımınız kusursuz olmuş demektir.