Çıtır Çubuklar Tanımı İçin Materyaller

  • 2, 5 su bardağı ılık süt
  • 5-6 su bardağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya

Üzeri için:

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Toz biber
  • Kekik
  • Susam
  • Rendelenmiş kaşar

Ortasına:

  • 200 gram tereyağı

Çıtır Çubuklar Tanımı Yapılışı

Öncelikle tüm gereçlerden hamurumuzu yoğuruyoruz ve 45 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra tezgahımıza un serpip hamurun tamamını açabildiğimiz kadar dikdörtken formda açıyoruz. Ne kadar büyük ve ince olursa o kadar daha kolay olur. Açtığımız hamurun üzerine elimizle her yerine gelecek formda tereyağı sürüyoruz ve hamuru ortadan ikiye katlıyoruz. Katladığımız hamurun üzerine tekrar yağ sürüp tekrar katlıyoruz. Hamurumuz bu sayede dört kat oldu. Bir defa daha yağ sürüp katladıktan sonra hamuru 10-15 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Bu ortada hamur küçüldü ve sekiz kat oldu. Bekleyen hamuru tezgaha alıp yaklaşık yarım santim olana kadar açıyoruz. üzerine yağ sürüp tuz, toz biber, kekik, susam ve kaşar serpiştiriyoruz. Elimizle hamura yapışmaları için yavaşça bastırıyoruz. Hamuru parmak kalınlığında (1, 2-1, 5 cm) şeritler halinde kesiyoruz. Teker teker alıp elimizle kıvırarak tepsiye birbirlerine değmeyecek formda diziyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca dikkatli bir halde, kırmadan sıcak tepsiden alıp soğumaya bırakıyoruz. İster bardakta ister tabakta sunuma hazır. Afiyet olsun.