Çıtır Çıtır Soğan Halkaları Üretimi Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane iri uzunluk soğan
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 fincan süt
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz ,karabiber
  • Toz biber

Bulamak için;

  • Nişasta
  • Galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı

Çıtır Çıtır Soğan Halkaları İmali Tanımı Yapılışı

Soğanları yarım cm kalınlığında halka olacak formda doğruyoruz ve tuzluyoruz. Sonra gereçleri karıştırıyoruz kek kıvamında olacak biçimde. Sonra soğanları sudan geçirip süzgüye alıyoruz. Evvel nişasta sonra harca en son galeta unu na batırıp kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. Nefis çıtır çıtır soğan halkalarınız hazır afiyet olsun.