MALZEMELER;

  • Bir Paket Kabartma Tozu
  • Dört Yumurta
  • Bir Paket Vanilya
  • Yarım Çay Bardağı Soğuk Su
  • Bir Su Bardağı Toz Şeker
  • Dört Çorba Kaşığı Tepeleme Un

Kreması İçin;

  • İki Çorba Kaşığı Un
  • Bir Çorba Kaşığı Nişasta
  • Üç Su Bardağı Süt
  • Bir Su Bardağı Damla Çikolata
  • Bir Su Bardağı Toz Şeker

Şantisi İçin;

  • Bir Buçuk Su Bardağı Süt
  • Bir Paket Toz Şanti

Üzeri İçin;

  • Çilek

HAZIRLANIŞI;

Pastamızın kremasını hazırlamak için bir tencerede şeker, süt, nişasta ve elenmiş unumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Karışımımız muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz. Pişen muhallebimizi soğuması için bir kenara koyuyoruz. Pastamızın kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz. Daha sonra kabartma tozu, un,  toz vanilyamızı ve suyumuzu da ekleyerek mikserle karıştırıyoruz. Dilediğiniz bir kek kalıbını yağlayıp kek karışımımızı içine döküyoruz.

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda kekimizi pişiriyoruz. Krem şantiyi süt ile karıştırıp buzdolabında yarım saat soğuması için bekletiyoruz ve önceden soğuttuğumuz pasta kremasının içine üç kaşık krem şantiyi ekliyoruz karıştırıyoruz. Pişmiş olan kekimizi enlemesine dört parçaya bölüyoruz. Kekimizin her katına kremamızı sürüp damla çikolata serpiştiriyoruz. Tüm katlar bittikten sonra geriye kalan kremayı pastanın her yerini kapatacak şekilde sürüyoruz. Daha önceden kestiğimiz çilek dilimleri ile pastamızın üstünü süslüyoruz. Çilekli Yaş Pasta’ mız hazır.