Çiğ Köfte Üretimi Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram esmer bulgur
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 15 dal maydanoz
  • 5 adet yeşil soğan yaprakları
  • 1 adet koru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salça
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çiğ Köfte Üretimi Tanımı Yapılışı

  1. Bulgur ve rendelenmiş soğanı 20 dakika yoğuruyoruz.
  2. Akabinde salçaları ve baharatları bir tabakta yarım çay bardağı su ile karıştırıp bulgurun üzerine döküyoruz.
  3. Düzgünce yoğuruyoruz ve her kezinde sertleşen bulguru, elimizi rendelediğimiz domatese daldırıp yoğuruyoruz. Bu süreci domates rendesi bitene kadar yapıyoruz.
  4. Bulgur yumuşamışsa öbür gereçleri de ekliyoruz. Maydanoz ve taze yeşil soğan yapraklarını ekliyoruz. Afiyet olsun…