Cevizli Patlıcan Rulosu Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet patlıcan
  • Ceviz 50 gr
  • 1-2 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Cevizli Patlıcan Rulosu Tanımı Yapılışı

Patlıcanların uzun biçimde inceliği 3-5 mm olan dilimler kesin. Tuz sepin, üzerine ağır bir tabak koyup 20 dakika bekletin. Sonra yavaşça sıkıp yıkayıp kurutun. Tavada her iki tanımını kızartın.
Kızarttığınız patlıcanların peçete üzerine koyun ki yağını alsın.
Küçük biçimde doğranmış cevizlerle rendeden geçirilmiş sarımsakla karıştırın.
Her patlıcan diliminin üzerine 1 çay kaşığı içlik koyup rulo yapın ve üzerini istediğiniz halde süsleyin.