Çamaşır Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket margarin
  • 500 gr lor
  • Çörek otu

Çamaşır Böreği Tanımı Yapılışı

Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz kalan yumurtaları, mayayı, tuzu, şekeri ve sütü geniş bir kabın içinde karıştırıyoruz akabinde aldığı kadar un ekliyoruz ve on dakika kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenmiş hamuru evvel ikiye akabinde da ikiye ayırdığımız hamurları dört kesime bölerek toplamda sekiz kesim hamur elde ediyoruz. Hamurlarımızı teker teker yaklaşık yufka büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız bir yufkayı alıyoruz üzerine (Bir paket margarini eritiyoruz) yağ sürüyoruz akabinde ikinci yufkayı üzerine seriyoruz ve yeniden bir yufka seriyoruz tekrar yağ sürüyoruz ve lor serpiyoruz üçüncü yufkayı da üzerine seriyoruz ve yeniden yağ ve peyniri birebir biçimde serpiyoruz. Dört yufkadan oluşan böreğimizin bir ucundan tutarak içeri yanlışsız katlıyoruz. Katladığımız hamurun her iki ucundan karşıt istikametlere gerçek çeviriyoruz (çamaşır sıkar üzere düşünebiliriz ismini de bu süreçten almıştır) Çevirdiğimiz böreğin üzerini hafif bastırıyoruz sabit kalabilmesi için ve tepsiye alıyoruz. Kalan dört yufkayı da birebir biçimde yapıyoruz ve tepsiye alıyoruz. Böreğimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz ve çörek otu serpiştiriyoruz. Hazır hale gelen böreğimizi kabarması için yarım saat dinlenmeye alıyoruz. Pişirme vaktimiz geldiğinde 200 C fırınımızı ısıtıyoruz ve böreğimizi kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız böreğimizin üzerine elimizle biraz su serpiyoruz ve üzerini örtüp biraz soğuması için bekliyoruz. Soğuduktan sonra servise hazır ellerinize sıhhat.
Afiyet olsun.