Cacık (Kıbrıs Usulü) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 orta uzunluk salatalık
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Cacık (Kıbrıs Usulü) Tanımı Yapılışı

Biz Kıbrısta cacık yaparken içine su katmıyoruz, cacığı susuz, pek olarak yapıyoruz o yüzden tanımımı Kıbrıs Yolu diye isimlendirdim. İlk olarak salatalığı rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz, ve az ölçüde suyu çıkıyor göreceksiniz, bize bu kadarlık su yetiyor. Daha sonra 3 kaşık yogurdumuzu, tuzu, nanemizi ve zeytinyağını ekleyip uygunca karıştırıyoruz. İsteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.