Hayatta kalmamız için en önemli gereksinimlerimizden biri olan gıdaları taze tutmaya yarayan buzdolabı estetik ve erişim kolaylığı açısından sağlıklı bir düzen içinde olmalıdır. Bunun yanı sıra elbette birinci dereceden önem vermeniz gereken bir diğer şey ise hijyendir. Temiz ve düzenli bir buzdolabı hem görünüş hem de kullanımı açısından çok önemlidir. Bizler de bu konuda yeni tavsiyeler arıyorsanız sizler adına birkaç maddelik ufak bir liste hazırladık ve takdirinize sunduk.
Buzdolabı Düzenlerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ürünleri Gruplandırın
Ürünleri kendi kullanımınıza kolaylık sağlayacak şekilde gruplamanız hem ürünlerinize ulaşmanızda kolaylık sağlayacak hem de estetik olarak güzel bir görünüm sağlayacaktır. Aradığınızı şıp diye bulabilmenizi sağlayacak bir buzdolabı düzeni kendiniz ve ev ahalisi tarafından şüphesiz beğenilecektir.

Dolap İçi Düzenleyiciler Kullanın
Dolap içi düzenleyici derken kast ettiğimiz şey aslında şu; buzdolabının bazı bölümleri özellikle yeni üretilen buzdolabı modellerinde bazı gruplar için özel olarak ayrılıyor. Örnek vermek gerekirse buzluğa yakın raflar daha soğuk olduğundan dolayı buralara tazeliğini düşük hava sıcaklığı ile koruyan ürünleri koymanız daha mantıklı ve kullanışlı olacaktır. En alt kısımlarda ise klasik kullanım olan sebze ve meyve gruplandırması tavsiyelerimiz arasındadır. Bu konuda yapılan sık hatalardan biri de sebze ve meyvelerin poşet içinde ve ıslak konmasıdır. Islak koymanız gıdaların çürümesine neden olmaktadır o yüzden buzdolabına sebze ve meyveleri koymadan önce lütfen iyice yıkayıp kuruttuktan sonra poşetsiz ve eğer mevcut ise vakumlu kaplar kullanarak koymanızı tavsiye ediyoruz.
Kalan Yemekleri Kap veya Kavanozlarda Saklayın
Buzdolabı düzenlenirken bazı gıdalar veya yarım kalan yemekler saklama kabı veya kavanozlar ile saklama yapmanız buzdolabı alanı açısından size tasarruf sağlayacaktır.

Et Ve Et Ürünlerine Dikkat!
Et, tavuk gibi hayvansal ürünler yerleştirme konusunda çok önemli bir yere sahiptir. İlk kuralımız şudur; pişmiş et ve pişmemiş eti kesinlikle aynı yere koymayın!

Et ürünlerini birbirine temas ettirmemeye özen gösterin aksi takdirde bakteri ve mikropların saldırısı altındaki ürünler sağlığınıza pek olumlu gelmeyecektir.