Bulgur Köftesi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet domates
  • 3 diş iri sarımsak
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı pul biber( isteğe göre)
  • 3 su bardağı bulgur
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım demet maydanoz

Bulgur Köftesi Tanımı Yapılışı

Bir kabın içine domates ve sarımsakları rendeliyoruz. Biber salçası, domates salçası evvelden yıkayıp suyu süzülen bulguru ekleyip güzelce bulgurlar yumuşayana kadar yoğuruyoruz. Biraz yoğurduktan sonra tuz ve pul biberi ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra yağımızı bir tava döküp kızdırıyoruz. Kızan yağımızı maydanozla bir arada yumuşayan bulgurlarımızın üzerine ekliyoruz ve yeterlice harmanlıyoruz. Daha sonra hazır olan köftelerimize hal verip hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun.