Bici Bici Tanımı İçin Materyaller

Muhallebisi için;

  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı buğday ya da mısır nişastası (buğday nişastası çok daha sağlıklı tercih sizin)
  • 1 çay bardağı şeker

Şerbet için;

  • Kırmızı besin boyası
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 7-8 damla gül suyu

Servis için;

  • Pudra şekeri isteğe bağlı
  • Bıçakla ya da rendeyle kıyılmış buz

Bici Bici Tanımı Yapılışı

Tenceremize Su ve şekerimizi dökelim. Ve kaynatalım. Bir yandan da nişasta ve sütümüzü bir kapta hiç pürüz kalmayacak biçimde çırpalım. Daha sonra kaynattığımız su ve şeker karışımına çok yavaş bir biçimde nişastalı sütümüzü ekleyelim. Eklerken bile karıştıralım yoksa nişasta taş üzere olur biraz daha kaynadıktan sonra kare bir borcama bu karışımımızı dökelim. Biraz ılıdıktan sonra dolaba alalım. Soğumaya bırakalım. Artık de şerbetimizi yapalım. Şerbet için bütün materyalleri bir sürahiye alalım ve şeker yeterlice kaybolana kadar karıştıralım. Onu da dolaba koyalım. Soğuyan muhallebimizi dolaptan alalım ve küp küp (kare kare )keselim ve servise başlayalım. Kaselerimizi çıkaralım. Kare kare kestiğimiz muhallebilerden bir kaç küpü kasemize koyalım üzerine şerbetimizden buzumuzdan dökelim. En üste de pudra şekerini dökelim. Afiyet olsun. Fotoğraf bekliyorum. Sevgiler. İyi ramazanlar. .