Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 orta uzunluk patates
  • Kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ( sıhhat açısından fazla kullanmak istemedim fırınlayacağım için )

Beşamel sos :

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 3 buçuk su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için

  • Kaşar peyniri rendesi

Beşamel Soslu Patates Tanımı Yapılışı

Cam borcama patatesleri dilediğiniz üzere yuvarlak yahut ay formunda doğrayınız. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdiriyoruz ve birazcık pul biberle kekik serpiştiriyoruz. 180 derecelik fırına patateslerimizi veriyoruz ve biraz kızarmalarını bekliyoruz. Patateslerimiz pişene kadar beşamel sosumuzu hazırlıyoruz kendiniz hazırlayacaksanız şayet 2 buçuk yemek kaşığı unu ve bir buçuk yemek kaşığı tereyağını unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine 3 buçuk su bardağı süt ekledikten sonra 1 taşım kaynatıp tuz ve karabiber ekliyoruz. Hazır olan beşamel sosumuzu pişen patateslerimizin üzerine döküyoruz. Üzerine tekrardan kaşar rendesi serpiştiriyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Dilediğiniz derece üzerini kızartıyoruz. Afiyet olsun :)