Bayat ekmek
Bayat ekmek

Eğer evinizde her gün ekmek alınıyorsa, bir süre sonra bayatların yenildiği taze olana sıra gelmediği kısır bir döngüye girebilirsiniz. Bundan dolayılır?at ek ise en çok evin küçükleri şikayet edecek ve artık dünden kalan ekmeği yemek istemeyeceklerdir. Bu döngüyü kırmanın tek yolu ise taze ekmeği yemek ve tüketilen miktardan çok ekmek almamak olacaktır. Bayat ekmeği ise atmak hem etik hem de tutumlu bir davranış olmayacaktır. Sizler için bayat ekmeklerinizi atmadan nasıl değerlendirebileceğinizi derledik.

Bayat ekmek tatlısı
Bayat ekmek tatlısı

Kıtır Ekmek

Bu yöntem hem çok kolay hem de çok lezzetli. Özellikle kış aylarında evlerde her gün çorba pişiyor. Çorbalarınızı daha lezzetli hale getirecek bu yöntem, çocuklarınıza da bayat ekmek yemeyi sevdirecek. Elinizde kalan bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve aile bireylerinizin sayısına göre porsiyonlar şeklinde ayırarak buzdolabı poşetlerine koyun. Poşetleri ise buzdolabınızın buzluğuna veya dipfrize yerleştirin. Akşam yemeklerinden önce çok az tereyağ ve baharatlar ile tavada çevireceğiniz ekmeklerinizi iyice kızarınca tavadan alın ve çorbaların üzerine serpiştirerek kullanın.

Kıtır ekmek
Kıtır ekmek

Kahvaltıların Gözdesi Pizza Ekmek

Pizza ekmek özellikle küçüklerin gönlünü çalacak bir lezzet. Akşamdan kalan bayat ekmekleri dilimleyip bir fırın tepsisine yerleştirin. Bir kabın içine bir adet kapya biber, bir adet yeşil biber, iki adet yumurta, beyaz peynir ve isteğe göre sucuk veya sosis de koyarak karıştırın. Karışımın içine çok az da yağ ilave edin. Hazırladığınız karışımı bir kaşık yardımıyla ekmeklerinizin üzerine koyun ve pizzalarınızı fırına verin. Üzeri kızarana kadar fırında kalan ekmeklerinizi almadan önce, üzerilerine bir de rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Peynirler de eriyip kızardıktan sonra fırından alın.

Pizza ekmek
Pizza ekmek

Kolay ve Ucuz: Bayat Ekmek Tatlısı

Öncelikle 1 ekmek için 2 bardak su, 2 bardak şeker olacak şekilde bir şerbet hazırlayın. Şerbetiniz koyulaşınca içine birkaç damla limon suyu damlatın. Şerbetinizi soğumaya bırakın ve ince dilimler şeklinde dilimlediğiniz ekmeğinizi fırın tepsisine dizerek fırında kıtırlaştırın. Fırından aldığınız ekmeklerinizin üzerine şerbeti dökün ve çekmesi için yarım saate yakın bekletin. Hazırladığınız ekmek tatlınızı isterseniz kahvaltıda reçel, bal ve çikolata kreması ile, isterseniz gün içinde mevsim meyveleri ve krem şanti ile tüketebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*