Bayat Ekmekten Krep Tanımı İçin Materyaller

  • Bayat pide yahut ekmek
  • 2 yumurta
  • 1 bardak süt
  • Biraz un
  • İstediğiniz her çeşit baharat
  • Maydonoz
  • Beyaz peynir

Kızartmak için;

  • Tereyağı yahut sıvı yağ

Bayat Ekmekten Krep Tanımı Yapılışı

Bayat pide ekmek doğrar üzere minik minik elimizde doğrayalım, üzerine bir bardak sütü dökelim, 1- 2 dakika bekledikten sonra yeterlice yoğuralım, sırasıyla öteki materyalleri ekleyip yoğuralım, biraz un ek edip krep kıvamına getirelim ,hamurumuz hazırlanınca tavaya yağımızdan biraz koyarız, bir kepçe hamurumuzdan, yağımız kızınca koyarız, tavanın her yerine yayarız, çok kalın olmamalı, içi çiğ kalabilir ,iyice pişirelim pişince gerisini da pişirelim, bu süreç hamurunuz bitene kadar yapalım ,arzuya nazaran peynir yerine farklı materyaller de kullanabilirsiniz sosis, sucuk ,pastırma üzere dileyen hamuru katı yapıp mücver üzere de kızartabilir afiyet olsun.