Bayat Ekmekten Köfte Yoğurtlaması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane büyük bayat ekmek
  • 1 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası ( yahut biber salçası isteğe göre)

Bayat Ekmekten Köfte Yoğurtlaması Tanımı Yapılışı

Bayat ekmeği küçük modüllere bölüyoruz. (blender dan geçilebilir) bir kabın içine alıyoruz üzerine sarımsağı ve soğanı rendeleyip yumurtayı, sütü ve baharatlarını katıyoruz. Köfte yoğurur üzere yoğuruyoruz. Hamur kıvamına geldiğinde elimizle küçük kesimlere koparıp köfte formunu veriyoruz. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıyoruz. Yağı süzdükten sonra servis tabağına alıyoruz. üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp yağda kızarttığımız salçayı da son olarak ta üzerine döküyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Evde kalmış bayat ekmeklerimizi pahalandırmak emelli hoş bir tanım.