Bayat Ekmek Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet bayat ekmek yada ramazan pidesi
  • 2 bardak süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Ortası için;

  • 250 gr peynir yada kaşar
  • Maydanoz, dereotu (isteğe göre)

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Bayat Ekmek Böreği Tanımı Yapılışı

Ekmeklerimizin yarısını tepsiye yayıyoruz. Üzerine peynirli maydanoz karışımı yada kaşarlı karışımı eşit biçimde döküyoruz. Bayat ekmeklerin yarısını da üzerine kapatıyoruz. Çırpılmış yumurta, un, sütü ve yağı da üzerine döküyoruz. Buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Kızdırılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Pişmesine yakın rendelenmiş kaşar serpiyoruz, eriyince fırından alıyoruz. Afiyet olsun ????