Bardakta Mısır Keyfi Tanımı İçin Materyaller

  • Bir kaç tane koçanlı mısır (haşlanmış)
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Çeşitli baharatlar
  • (sokaktan aldığınız bardakta mısırda ne seviyorsanız )

Bardakta Mısır Keyfi Tanımı Yapılışı

Salata ve pilavlarınızda konserve mısır kullanmayı seviyorsanız konutta haşladığınız mısırı catal tekniğiyle kolay kolay ayıklayıp kullanabilirsiniz. Çocukların ve biz büyüklerin çok sevdiği besleyici bir atıştırmalık abur cubur ????son yıllarda avm ve çeşitli yerlerde satılmakta. Çocuklar her gördükleri yerde istiyorlar alınca yeseler üzülmüycem lakin ya sakarlıktan dökerler ya hevesleri geçer çöpe atılır. Dışarıdan alıyor olmanın hijyeni tartışıladursun, bir küçük kutusuna 4 lira verildiği de düşünülünce, pazardan bir kg 5 liraya alıp konutta kendimiz yaparız daha güzel :))

Haşladığınız mısırları büyük uzunluk sert çatalla kolay kolay ayıklayabilirsiniz. Mısırlarının tabanlarından çatalı batırın ve kaldırın mısırlar hemencecik koçanlarından çıkacaklar. Sıcakken isteğinize bağlı tereyağı tuz ve baharatları ek edip karıştırın ve afiyetle tüketin.