Bamya Kızartması Nasıl Yapılır?
Bamya Kızartması Nasıl Yapılır?

Bamya, faydaları say say bitmese de bir çok insanın mesafeli olduğu bir sebzedir. Bamya çorbası, bamya yemeği, zeytinyağlı bamya derken şimdi sizlere harika bir alternatif; bamya kızartması tarifi vereceğiz. Bamya sevenleri çok mutlu edecek, bamya ağzıma sürmem diyenleri bile bamyaya aşık edecek bir tarif. Tek başına bir öğün olarak tüketilebileceği gibi, şık akşam yemeklerinizde harika bir başlangıç da olabilir. Şimdiden afiyet olsun.

Bamya Kızartması
Bamya Kızartması

Malzemeler

  • 250 gram iri ve uzun bamya
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu (galata unu da olabilir)
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı
  • Yarım limon
  • 2 adet yumurta
  • Tuz

Hazırlanışı

Öncelikle bamyaların sap kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıklayın.

Bamyaların başlarının mutlaka konik pramit şekilde kesilmesi gerekmektedir.

Bamyanın hem kızartmasını hem de yemeğini yaparken bamyayı nasıl ayıkladığınız, bamyanın doğal yapışkan sıvısını açığa çıkarmaması için çok önemlidir.

Ayıklanan bamyaları tuzlu ve limon sulu suda 5 dakika kadar haşlayın. Bamyalar diriliklerini kaybetmeden kaynatma işlemini bitirin.

Haşladığınız bamyaları süzüp soğuk su veya buzlu suda 2 dakika kadar bekletip, iyice kurulayın.

Üç farklı kaseye mısır unu, yumurta ve un koyun.

Kuruladığınız bamyaları sırasıyla önce una, sonra yumurtaya ve en son da mısır ununa bulayın.

Bamyaları kızartmak için tavaya yağ koyup iyice kızdırın.

Bamyaların önünü arkasını çevirerek iyice kızartın.

Bir tabağa havlu kağıt serin ve kızarttığınız bamyaların yağlarının süzülmesi için tavadan tabağa alın.

Kızartma işlemi bittikten sonra fazla yağlarını havlu kağıda bırakmış olan bamyaları servis tabağına alın.

Sos Alternatifleri

Domates Sosu

  • 3 adet iri domates
  • Tuz
  • 4-5 diş sarımsak
Bamya Kızartması
Bamya Kızartması

Yapılışı

Domatesleri bir tencere kadar miktarda rendeleyin.

Sarımsakları bir havanda iyice dövün ve domateslere ilave edin.

Tuz ekleyerek sos kıvam alıncaya kadar iyice pişirin

Sosunuz kıvama gelince servis tabağına aldığınız bamyaların üzerine dökerek servis edin.

Sarımsaklı Yoğurtlu Bamya Kızartması
Sarımsaklı Yoğurtlu Bamya Kızartması

Sarımsaklı Yoğurt

  • 4-5 diş sarımsak
  • Yoğurt kızartması
  • Tuz

Yapılışı

Havana tuz ve sarımsakları koyarak iyice dövün. Tuz ile dövdüğünüz sarımsakları yoğurda ekleyerek iyice karıştırın ve servis tabağına aldığınız bamyaların üzerine dökerek servis edin.

Bamya kızartması hazır. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*