1. 200 derecede Fırını ısıtın. 19 cm büyüklüğünde derin bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım.
  2. Kare bir tepsiyi sıvıyağla hafifçe yağlayın ve tabanına yapışmayan fırın kağıdını serin.
  3. Margarin ve 3 çorba kaşığı balı kısık ateşte eritin. 1 çorba kaşığı balı bir kenara ayırın sonra kalanı limon kabuğu rendesi ve sütle birlikte karışıma ekleyin.
  4. Unu, kabartma tozunu ve cevizi  birlikte eleyin. Şeklinde şekiller oluşturana kadar çırpın sonra karışıma ekleyin. Karışıma azar azar irmiği ekleyerek karıştırın Yumurta aklarını yumuşak dalga
  5. Bir kaşıkla tepsiye boşaltın ve üzerine susamları serpin. Esmerleşene kadar, 25-30 dakika pişirin. Limon suyu ve ayırdığınız balı karıştırın ve kek sıcakken üzerine dökün. İnce dikdörtgenler şeklinde keserek servis yapın. Tepsinin içinde soğumaya bırakalım.

 

BUNUN İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİMİZ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.

  • 40 gr ayçiçeği margarini
  • Kaşığı süzülmüş bal 4 çorba
  • Suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 limonun
  • Kaymağı alınmış süt 150 ml
  • 150 g sade un
  • 5 Tatlı Kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
  • 50 gr irmik
  • 2 yumurta akı
  • 2 tatlı kaşığı susam

Misafirlerinize yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bu pastayı özel günleriniz de ve ailece tadabileceğiniz bir lezzet herkese yapmasını tavsiye ediyorum. Şimdi den herkese afiyet olsun.