Balık çorbası
Balık çorbası

Kış aylarının vazgeçilmezlerin biri olan balık çorbası tarifi başlıklı yazımızı çorbanın her mevsim ve her öğün tüketilen bir besin olması dolayısıyla kaleme almayı uygun gördük. İstediğiniz her balık cinsinden yapabileceğiniz balık çorbası hem enfes tadı hem de içerisinde bulundurduğu sağlığa faydalı ve bedeni yenilemeye sokan maddeler barındırır. İlk önce bu leziz ve sağlığınıza destek olan balık çorbası yapmanız için gereken malzemeleri belirtelim.

Balık çorbası tarifi
Balık çorbası tarifi

Balık Çorbası Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir adet levrek ya da dilediğiniz herhangi bir balık
  • Bir adet soğan
  • Bir adet havuç
  • İki adet patates
  • Bir adet kereviz
  • Yarım limonun suyu
  • İki litre su
  • Bir adet defne yaprağı
  • Yarım çay bardağı pirinç ya da isterseniz bir çay bardağı kırık pirinç de kullanabilirsiniz
  • İki yemek kaşığı un
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir demet maydanoz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Balık Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Balığı temizleyin ve derin tencereye koyun. Derin tencere modelleri için https://www.ews.com.tr/ews-krem-22-cm-granit-derin-tencere adresini ziyaret edebilirsiniz.
    EWs krem 22 cm granit derin tencere
    EWs krem 22 cm granit derin tencere
  2. Tencereye suyu ilave edelim.
  3. Üzerine soğanı ikiye bölerek tencerenin içine atın.
  4. Balığı soğanla beraber 20 dakika kadar haşlayın.
  5. Balığı tencereden alıp derilerini etinden ayırın. Ardından bir kenarda hazırda bekletin.
  6. Balıkların haşlandığı tencerenin içerisine havucu, patatesleri ve kerevizi küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve atın.
  7. Pirinci ekleyin.
    Balık çorbası nasıl yapılır?
    Balık çorbası nasıl yapılır?
  8. Limon suyunu ekleyin ve son olarak da defne yaprağını tencereye atın. Defne yaprağı ve sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.
  9. Altı düz bir kabın içerisinde bir bardak su ile unu iyi çırpın ve tencereye dökün. Ardından iyice karıştırın.
  10. İçerisine balığı koyun ve iyice karıştırın.
  11. Tuzu, karabiberi ve maydanozu ince olacak şekilde kıyın ve tencereye ilave edin. Birkaç dakika kaynatın. Ocağın altını kapatın.
  12. Küçük bir tavada tereyağını eriterek çorbanın üzerine dökün.

Gördüğünüz üzere yapılışı pek zor olmayan balık çorbası tarifi; yukarıda belirtmiş olduğumuz balık çorbası için gerekli malzemeler tedarik edildikten sonra balık çorbası yapılışı listemizin maddeleri doğru bir şekilde adım adım takip edilip ve uygulandığı takdirde balık çorbanız servise hazır hale gelmiş durumdadır, afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*