Hazırlanışı :

Öncelikle şerbet yapılmalı. Şekeri ve suyu aralıklı olarak karıştırın. Kaynadıktan 2 – 3 dakika sonra ocaktan alın. Kek için önce sıvı yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin, kek kıvamı alıncaya kadar karıştırın.

180 derece fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıktıktan 3 dakika kadar sonra şerbeti kekin üzerine dökün. Keki dilimleyip dilimlerde delikler açarsanız kek şerbeti daha iyi çekecektir. Dilerseniz Hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler :

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 adet yumurta
  • 2,5 bardak irmik
  • 1 bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için :

  • 4,5 su bardak şeker
  • 5,5 su bardağı su