Baharatlı Elma Dilimi Patates Tanımı İçin Materyaller

  • 5-6 tane patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik

Baharatlı Elma Dilimi Patates Tanımı Yapılışı

Patatesleri soyup elma dilimi halinde doğruyoruz. Patatesleri karıştırma kabına alıyoruz. Sıvı yağını, tuzunu, salçayı, kekiği, baharatları ve sarımsakları ezip patateslere ekliyoruz. Yeterlice avcarlıyoruz (karıştırıyoruz ).Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180- 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Makarnaların, et yemeklerinin yanında kahvaltılarda hoş oluyor. Afiyet olsun.