Ayranlı Çorba Tanımı İçin Materyaller

  • Soğan
  • 5 adet domates
  • Yarım deste maydanoz
  • 3 tavuk bulyon
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • Salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yoğurt
  • Şehriye
  • Su

Ayranlı Çorba Tanımı Yapılışı

Evvel soğanı kavur.Bir taraftan da domatesleri bir kap da rendele domatesin içine maydanozu ince ince doğra üç tavuk bulyonu ekle pul biber salça ve tuzu da ekledikten sonra kavurduğumuz soğanları içine dök on dk kaynamaya bırak.
Kaynadıktan sonra suyunu gereğince ek et şehriyeyi 2 buçuk avuç içiyle dök ve kaynamaya bırak.
Kaynadıktan sonra biraz dinlensin.
Dinlendikten sonra 1 kilo yoğurdu ek et.
Şimdiden afiyet olsunnn.