Atıştırmalık Çıtır Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane bayat tam buğday ekmeği (kepek,çavdar,yulaf) da olabilir
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sevdiğiniz başka baharatlarda olabilir.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Atıştırmalık Çıtır Ekmek Tanımı Yapılışı

Bayat ekmekler küçük küpler formunda doğranır. Üzerine zeytinyağı gezdirilip karıştırılır ve kekik, kimyon, nane, kırmızı biber ve karabiber eklenerek karıştırılır baharatlar ekmeğe hoş bir formda yedirilir. Geniş bir fırın tepsisine yayılarak fırında ağır ağır kızartılır. Fırından çıkınca çıtır çıtır olacak üzere pişmeli. Soğuduktan sonra bir kavanoza konarak saklanır. Baharatlı hoş ve doğal bir atıştırmalık. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun..