Atıştırmalık Çikolatalı Ve Havuçlu Güller Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet orta uzunluk havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket kepekli tatlı bisküvi
  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet 80 gr. Sütlü ve ya bitter çikolata

Atıştırmalık Çikolatalı Ve Havuçlu Güller Tanımı Yapılışı

Havuçlar rendelenip üzerine toz şeker serpilerek şekerler eriyip suyunu çekene kadar ateşte kavrulur. Soğuyunca rondodan geçirilmiş kepekli bisküvi, ceviz, hindistan cevizi, tarçın, portakal kabuğu rendesi ile karıştırılır. Öteki tarafta 80 gr. çikolata benmari metodu eritilir. Silikon kalıba her tarafı kaplanıncaya kadar sürülür. Derin dondurucuya konulur. 10 dk. Sonra çıkarılır ve havuçlu gereç kalıba doldurulur. Tekrar derin dondurucuya konulur. 15 dk sonra silikon kalıptan çıkarılıp soğuk servis yapılır. Not:İç gereç dondurucuda çok kalırsa silikon kalıptan çıkarırken çikolatalar dağılıyor.